zondag 6 juni 2010

Ding 14 en 15 - Instant messaging en podcasts

Ruim één maand geleden heb ik mijn laatste posting geschreven, vakantie en vrije dagen hebben de vaart er volledig uitgehaald. Het wordt dus nog even doorwerken om voor 23 juni alle opdrachten af te werken. Over instant messaging kan ik heel kort zijn, het wordt niks tussen mij en MSN/Google Talk/Google Chat/Yahoo messanger, whatever! De computer is voor een instrument om informatie op te zoeken, bestellingen te plaatsen, vliegtickets te reserveren en nog een heleboel andere zaken. Praten dan wel kletsen via eenbeeldscherm hoort daar voor mij niet bij.
Podcasts vind ik wel heel leuk en daar heb ik ook goed naar gezocht, alleen meer voor privé dan zakelijk gebruik. Toen ik de handleiding van Netvibes terug wilde lezen om ze op te kunnen slaan, bleek helaas dat de voorkeur van onze docent van Netvibes over was gegaan naar Google-reader en daar had ik nou net geen account. Want zoals al eerder aangegeven: ik doe braaf wat geadviseerd wordt en dat was in eerste instantie Netvibes. Als eerste ga ik mij nu dus storten op Google-Reader.

4 opmerkingen:

 1. Ja google-reader verovert 23 dingen land!
  Ik wil je niet stressen, maar die dingetjes moeten af voor 22 juni ipv 23 juni.. en dus weer een dag minder.. Maar ik weet zeker datje de eindstreep op tijd gaat halen, je bent op de goede weg! Gelukkig wordt het deze week ook niet zulk mooi weer, dus dat komt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan je als je contacten in het buitenland hebt Skype erg aanraden. Het scheelt enorm in de kosten, je belt nl gratis als de andere kant ook een gratis Skype account aanmaakt. En dan hoef je er niet eens een webcam bij te hebben al is dat grappig. Een headset volstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel iedere keer als ik mijn pc opstart direct de Windows live messenger en Google talk opstarten, ben ik ook nog niet overstag.
  Maar kijk eens naar de jeugd! Die gebruiken dit massaal (en al jarenlang) en echt niet alleen maar in plaats van real-life-contacten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Skype hebben wij veel gebruikt in de periode dat mijn schoonzusje en haar gezin in Michigan woonde. Onze zwager gebruikte het middel zelfs om ons kennis te laten maken met de enorme steenpuist op zijn been, hij legde zijn been pontifikaal voor het scherm.

  BeantwoordenVerwijderen