woensdag 9 juni 2010

Ding 16 en 17, You Tube en Web 2.0 toepassingen


De hete adem van de coach blaast in mijn nek, maar ik ben bezig met een inhaalslag. Ik ben geen natuurtalent in de digitale wereld en het kost me veel inspanning en tijd om alle toepassingen onder de knie te krijgen. Op zoek naar een film(pje) over de/een bibliotheek kwam ik uit bij DOK Delft in het filmpje waar Eppo van Nispen zijn opvolgster voorstelt. Helaas komt hij niet goed in beeld en hij is toch behoorlijk schermvullend. Bij mijn werk maak ik veel en graag gebruik van het promotiemateriaal van het CPNB. Het is altijd erg verzorgd en van hoge kwaliteit. Niet altijd even inspirerend maar wij rekenen voor de toekomst op de creativiteit van Eppo. Helaas heeft het CPNB de Zomerlezen actie voor dit jaar afgeblazen omdat de sponsor (Nederlandse Spoorwegen) zich teruggetrokken heeft. Voor YouTube zie ik toepassingen voor de Bibliotheek bijvoorbeeld in de vorm van promotiefilmpjes bij nieuwe ontwikkelingen. Bij de invoering van de zelf-service zou dit veel tijd en energie bespaart hebben. Misschien kunnen we het toepassen bij de invoering van het Formulemanagement zodat de bezoekers vooraf al kennis kunnen maken met alle vernieuwingen. Voor wat betreft Web 2.0 toepassingen, gaat mijn voorkeur uit naar Frankwatching. Duidelijk, overzichtelijk en in het Nederlands. Een aantal van deze toepassingen gebruik ik regelmatig en heb ik al opgenomen in mijn persoonlijke startpagine van IGoogle. Dat zal in de toekomst dus verder onderzocht moeten worden. Bij mijn speurtocht op YouTube vond ik ook deze film over de jonge leeuwen in Mosetlha Bush Camp. Tijdens ons vakantie in Zuid-Afrika in november 2008 hebben wij ook "lion cubs" gezien, dus vandaar. Er zit ook nog een lekker muziekje onder, helemaal goed dus. De foto van Clarence (wie heeft er nog meer herinneringen aan Daktari) is van Flickr.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Sylvia,
    Je filmpje van DOK Delft kun je aanpassen door in je 'ingesloten'tekst de breedte en de lengte aan te passen. Let wel op dat je dat op meer als een plaats binnen die tekst moet doen. Succes met het aanpassen. En verder erg leuk om de leeuwen te zien.Ze zien er zo onschuldig uit hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent misschien niet zo'n natuurtalent, maar je blog ziet er toch wel erg 2.0 uit! Mijn complimenten. Het filmpje van DOK zou ik idd nog iets verkleinen zodat het in zijn geheel te zien is. Mocht dit jezelf niet lukken dan hoor ik het wel, dan schiet ik even te hulp.

    BeantwoordenVerwijderen